Szöges Emese

Alattunk a Föld aluszik borítóleleplezés és infók \(★ω★)/

2023. november 19. - Szöges Emese

16joo.png

 

Most, hogy elkészült az Alattunk a Föld aluszik borítója is, és elkezdődhet az előjegyzés, hozok néhány gondolatot, hogy miről is fog szólni ez a csodás féltégla, ami az elmúlt néhány évben az én és az írós ismerőseim sok szabad percét kitöltötte (๑>◡<๑) 

Bemelegítésnek lássuk a fülszöveget:

2081-et írunk, az emberiség pedig elérte a Föld teljesítőképességének határait. A túlnépesedés és a környezetszennyezés új megoldásokat sürget.  

A tizennyolc éves Josephine és Jules is egy ilyen megoldásban – a Mars kolonizálását célzó űrprogramban – vesznek részt, hogy sok év után végre száz százalékos készültségűvé tegyék a Mars-bázist és teszteljék annak rendszereit a jövő telepesei számára.

A küldetés előrehaladtával azonban Jules nemcsak Josephine-hez, hanem egy nyugtalanító felismeréshez is közelebb kerül: a Jubilant fedélzetén talán az emberek és a dolgok nem azok, aminek mutatják magukat… 

Ez egy coming-of-age történet, amelyben megjelenik többek között az önkeresés, az első szerelem és a toxikus kapcsolatok témája, illetve még sok minden más, ami a felnőtté válással járni szokott. 

Rendkívül színes szereplőgárdával dolgoztam, teljesen multikulti a környezet, amelyet arra is használtam, hogy többféle reprezentáció (testi fogyatékosság, neurodivergencia, színesbőr, LMBTQ stb.) megjelenhessen. Én személy szerint nagyon élvezem, ha minél változatosabbak a szereplők, így az írásban is erre törekszem. 

A regényen több téma is végigvonul, ezek közül az egyik az apa-kérdés. Nemrég olvastam egy interjúban, hogy a magyar kortárs irodalom még egyelőre adós a “nagy aparegénnyel”. Nos, nem mondom, hogy én ezt megírtam, de a “kis aparegények” sorába mindenképp remekül illeszkedik az Alattunk a Föld aluszik. 

Végezetül pedig a férfi olvasókat is minél inkább buzdítani szeretném az olvasásra – a női olvasók mellett, természetesen! Mint kiderült, a Lókötőkben meglepően sok fiú rezonált Timar karakterével, szóval eléggé magabiztos vagyok, hogy Jules karaktere is sokatokat meg fog szólítani. 
Hiszen ki ne akarna olyan karakter bőrébe bújni, akinek sikerül behúznia a vagány csajt, és végül ő lesz a nap hőse? (>ᴗ•)

 

A várható megjelenés 2023. december 8. napja, papírkötésben és ebookban egyaránt! 
♡( ◡‿◡ )

A következő napokban hozok beleolvasót, meg mindenféle fun dolgot, úgyhogy ne menjetek messzire!

A bejegyzés trackback címe:

https://szogesemese.blog.hu/api/trackback/id/tr6818262447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása